Zongora szállítás - páncélszekrény

Nehéz tárgyak szállítása
Tartalomhoz ugrás

Zongora szállítás

szolgáltatások

·         pianínó szállítás
A pianínó a zongorák egyik fajtája. Az alakján kívül a másik lényeges különbség, ami megkülönbözteti a zongorától, hogy álló húrozású.
A pianínók között van fa és páncéltőkés. A páncéltőkés pianínó a nehezebb és speciálisabb szállítási feladatot igénylő hangszer.
Szállításánál, mozgatásánál semmit nem kell leszerelni, elég ha a húrozás feletti fedelet és a billentyűzet fedelét kiékeljük vagy átkötjük. Ragasztót nem használunk, mert roncsolhatja a hangszer lakkozását.
Pianínó szállítást általában az eredeti pozíciójában, de alkalmanként az oldalára fektetve is végezzük. Utóbbi esetre akkor van szükség, ha a pianínót csak így tudjuk a felvonóba behelyezni, bútormozgató kocsi segítségével.
A szállítás után a legtöbb esetben a pianínó újrahangolása szükségessé válik.
Egy páncéltőkés pianínó általában 230- 240 kilogramm súlyú, de előfordulnak magasabb, gyertyatartóval felszerelt pianínók is. Ezek súlya elérheti a 300 kilogrammot is.
Pianínók szállítása esetén pontos információkra van szükségünk. Milyen típusú a pianínó, az épületen belül melyik emeleten lesz a hangszer, van-e lifthasználat. A szállítás során az is lényeges, hogy sík terepen milyen távolságra kell vinni a hangszert, illetve milyen felszínű talajon kell ezt megtenni. A pianínószállítást általában két rakodó végzi, de lehetnek olyan speciális esetek, amikor akár négy főre is szükség lehet annak szállításához.


·         zongora szállítás


A zongorákat három nagy csoportba soroljuk:

Rövid zongorák, ezek általában 165- 175 cm hosszúak.
Szalon zongorák, ezek hossza 180- 210 cm.
Versenyzongorák hossza: 230- 300 cm.

A zongora szállítását általában minimum három fővel végezzük. Szállítás előtt a zongora lábait leszereljük, pedálokat kiakasztjuk.
A billentyűket - amennyiben kivehetőek - eltávolítjuk. A zongora fedelét is levesszük, a sérülésmentes szállítás érdekében.
Oldalára billentve szállítóheveder és bútormozgató kocsi segítségével mozgatjuk.

Speciális esetekben pl. külföldi szállítás, szűk lépcsőfeljáró, stb. - csomagolással is védjük.

Zongoraszállítást vállalunk Budapesten, országosan és nemzetközi viszonylatban is.
nehéz tárgyak professzionális szállítása
Páncélszekrény és gépszállítás 15 év tapasztalattal
Vissza a tartalomhoz